Samlingsboxar

När det kommer till samlingsboxar så fullständigt myllrar marknaden utav dem, många gånger handlar det dock om att man endast just samlat ihop några filmer eller säsonger utav en tv-serie. Det finns på marknaden boxar med tv-serier som ännu är aktuella på tv och som inte ens avslutats ännu. Då är frågan, varför skulle man vilja köpa en samlingsbox med alla säsongerna förutom den allra sista utav Game of Thrones? Supernatural? Kort sagt så handlar det om extramaterialet, vissa samlingsboxar innehåller näst intill kopiösa mängder bonusspår, bakom kulisserna material och annat smått och gott. Nedan så kommer vi lista några mastiga samlingsboxar och vad de innehåller i en fin liten guide.

Sagan om ringen: Extended trilogy box (15 skivor)

När det kommer till samlingsboxar så finns det få som är så mastiga som Peter Jacksons adaption utav J.R.R. Tolkiens mästerverk om härskarringen. De 3 filmerna i trilogin finns här att återfinna i förlängda versionen, samlade över hela 6 dvd skivor. Utöver alla dessa timmar med extra scener och utfyllnadsmaterial så tillkommer även 9 stycken dvd skivor med extramaterial. För de som är intresserade av hur en episk fantasyfilm blir till så finns här massor att hämta, eftersom man går igenom allt från hur det gick till att skriva ett filmmanus från böckerna, letade efter inspelningsplatser och planerade de spektakulära visuella effekterna. Det finns oerhört många kommentarspår med alla från skådespelarna och regissören själva, till design teamet och produktion samt postproduktion teamen. Summan av kardemumman är att få boxar kommer upp till samma oerhörda mängd extramaterial och det är sällan som publiken får ta del av en sådan unik inblick i hur det faktiskt går till att göra inte bara en, utan tre filmer utav sådana episka mått.

Alien Anthology Egg (6 blu-ray skivor)

När det kommer till unika samlingar så finns det få som är så tillspetsade som Alien anthology egg. Förutom att samla de 4 första filmerna i huvudserien så ingår även 18 timmar extramaterial som tidigare aldrig släppts i en samling, kommentarspår utav de olika regissörerna till respektive film och isolerade samt alternativa musikspår. Som om detta inte vore nog så kommer hela paketet i form av ett alien-ägg som omfamnas utav en hiskelig xenomorph. Detta gör att den kanske inte lika lätt får plats i filmhyllan som att vara ett konstverk i sig självt. Filmerna är alla även remastrade i high definition, man kan välja mellan bioversionerna eller förlängda varianter och allt presenterat i 5.1 surroundljud.

The Evil Dead Anthology

För alla skräck entusiaster där ute så är allt som oftast Evil Dead en självklar favorit. Sam Raimis originaltrilogi har länge hållits högt av både fans och filmmakare, första filmen är ett bevis på att man inte behöver ha en stor budget för att göra en lyckad film. Även remakern finns med i den här samlingen och fungerar som en fristående film med några härliga referenser till originalet. Samlingen innehåller både blu-ray och dvd skivor, timmar utav extramaterial samt en kopia (replika) utav den allra första Necronomicon ex mortis, fylld med illustrationer från produktionen. Man får även med den berömda kandarian kniven som även figurerar i den nya tv-serien Ash vs the Evil Dead. För fans utav Evil Dead så kan det knappast bli bättre än såhär, för vem skulle inte vilja ha de förbannades bok hemma på soffbordet, fast utan en ohelig förbannelse över sig?