Att bränna Blu-ray skivor

När det kommer till mjukvaruprogram som hanterar processen att bränna information på en skiva så finns det gott om olika alternativ. Många gånger handlar det om snarlika och oftast väldigt dyra program som kräver en hel del processorkraft. Men som tur är så lever vi i en tid där öppna källkoder finns tillgängliga för alla intresserade, oavsett om man är ett datorsnille eller ej. Det finns många fördelar med att bränna ut sina bilder, hemma videofilmer och privata dokument på skivor att ha för framtida bruk eller som backup. Dels för att spara plats på hårddisken, men det är även ett säkrare alternativ till att spara privata saker på molnet. Allt som sparas på molnet är mer eller mindre alltid under hotet utav dataintrång. Det kan ju även vara så att internet är nere någon dag när man vill titta på den där gamla familjefilmen från förra julen och om man har sparat det på molnet så går det ju inte att komma åt utan internet. Så låt oss nu utgå från att ni har en dator med Blu-ray brännare och tar oss en titt på några bra gratis brännprogram bland de myriader utav alternativ som finns tillgängliga att ladda ner.

Ashampoo Burning Studio

En utav de mer avancerade brännprogrammen som finns tillgänglig för gratis nedladdning och användning. En utav de första saker som man märker är att det är väldesignat och har ett väldigt användarvänligt gränssnitt och ett stort omfång utav funktioner. Dessvärre så fungerar inte alla former utav filformat vilket begränsar programmet en del och när det kommer till hur skivan bränns så har man inte så mycket kontroll som man kanske skulle kunna önska. Det är också värt att noterat att man måste begära en personlig aktiveringskod för att få permanent tillgång till hela programvaran. Detta är gratis men kräver att man registrerar sig på deras hemsida.

WinX DVD Author

Detta program var väldigt länge en Shareware produkt men har för bara några år sedan även kommit ut som en gratis applikation. Från början utvecklat och designat för hemanvändare som ville göra backups på sina hemma videofilmer och annan data. Det finns en behändig VOB konverterare, VOB till DVD och DVD/Blu-ray alternativ. Allting är väldigt tydligt markerat och tillåter användaren att välja det bästa alternativet snabbt och enkelt. Genom att innehålla olika konverteringsfunktioner så är WinX DVD Author ett starkt alternativ för de som gillar applikationer med mulit-tasking och är mer än bara ett brännprogram.

BurnAware Free

Ett utav de mer lättanvända programmen på denna lista, BurnAware imponerar med sina många alternativ med tanke på att det är en mindre applikation. Förutom att bränna data, DVD-videos, Blu-ray skivor, customs och MP3 och andra former utav ljudfiler så kan det även komponera filer till bildsamlingar, skapa standard och boot ISO bilder samt även rensa och radera ombrännbara skivor. Många anser att det är ett bra nybörjarprogram med en intuitiv layout och användargränssnitt, enkel att använda samt snabb. Det finns även många olika guider att ta del av för den som är obekant med processen.